1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelija-asunnot

Opiskelija-asuntoja riittää vielä

Opiskelija-asunnot riittävät Kymenlaaksossa hyvin. Syksyllä jaettavia soluasuntopaikkoja on vielä tyhjänä sekä Kouvolassa että Kotkassa.

Kuva: Yle

Kysytyimpiä ovat keskustassa sijaitsevat yksiöt, joita ei ole enää saatavilla. Opiskelijat haluavat asua paitsi kaupungin keskustassa myös lähellä oppilaitoksia.

Esimerkiksi Kouvolan Eskolanmäen vajaakäytöllä oleva opiskelijatalo saattaa poistua käytöstä lähivuosina. Vanhoja asuntoja ei kannata muodistaa nykyopiskelijoita kiinnostaviksi. Uusi tähtäin on kampusalueella, kertoo Kouvolan Vuokratalojen toimitusjohtaja Kari Vaija.

- Meillä on suunniteltu uusia opiskeluasuntoja tuonne kampusalueelle. Asunnoille, jotka jää tyhjäksi täytyy miettiä muita ratkaisuja, kuin opiskelijakäyttö. Opiskelijat välttävät turhia matkoja täällä kaupungilla. On halvempaa kun ei tarvitse käyttää julkisia kulkuvälineitä ja muutenkin mukavampi asua lyhyen matkan päässä opinahjoista, Vaija sanoo.

Opiskelija-asuntojen asukasvalinnat ovat vielä kesken. Vuokranantajat odottavat tietoja esimerkiksi oppilaitosten täydennyshaun tuloksista.