Vessapaperipyramidilla ennätysten kirjaan

Kokemäen uimahallin kupeeseen on noussut 14 metriä korkea, vessapaperilla kuorrutettava pyramidi. Valtakunnallisesti ihmetystä herättäneen rakennelman on ideoinut persoonallisista tempauksistaan tunnettu vessapaperiyrittäjä Arto Korpela.

WC-paperit
Vessapaperipyramidi
Vessapaperipyramidi nousee tämän viikon aikana Kokemäelle. Pyramidin runko alkaa olla jo valmis.YLE / Matti Kauvo

Vessapaperipyramidiin on kulunut järeää puutavaraa sen verran, että sillä määrällä olisi rakentanut reilun kaksikerroksisen omakotitalon.

-Vastaavasti on huvennut myös rahaa, kertoo toimitusjohtaja, faarao Arto Korpela.

Pyramidin päällystämiseen tarvitaan 150 000 rullaa eli yli 4 000 kilometriä vessapaperia.

- Idean takana on mainoskuvio. Halusin tehdä jonkin hyvin erikoisen rakennelman. Ajatus pyramidista tuli takaraivosta, varmaan siksi, että olen joskus käynyt pyramidialueella Egyptissä. Tällä päässen Guinnessin ennätysten kirjaan osastoon korkein wc-paperista tehty rakennus.

Häät pyramidissa

Vessapaperipyramidia on rakennettu Kokemäellä kuukauden päivät. Koska vastaavasta ei ole kokemusta, rakentaminen on edennyt kantapääopin kautta, ja on siksi hieman aikataulustaan myöhässä.

-Vastaavaan en kyllä enää ryhdy, vaikka uusia ideoita muhiikin jo mielessä.

Mainostemppuna pyramidi näyttää kuitenkin täyttävän tehtävänsä. Rakennelma on herättänyt valtakunnallisesti huomiota ja paikalla pyörii runsaasti kiinnostunutta väkeä kameran kanssa.

Yleisölle 500 neliömetrin rakennelma on avoinna lauantaina kello 14-17. Lauantaina pyramidin suojissa pidetään myös häät.

Pyramidi puretaan maanantaina.

- Rakennelmaa ei kannata pitää kauemmin, sillä se vaatii ympärivuorokautisen valvonnan. Vessapaperi menee suurimmaksi osaksi alkuperäiseen käyttötarkoitukseen.

Lähteet: YLE satakunta