Tasapaino on tärkein kaveri kelkkaliukumäessä

Lappeenrannan Myllysaaren kelkkaliukumäen juuret ulottuvat 1930-luvulle. Tänäkin kesänä liukumisvuoroa on saanut aurinkoisimpina päivinä jonottaa.

uimavalvojat
Kelkkaliukumäestä huolehtii uinninvalvoja Jari-Pekka.
Kelkkaliukumäestä huolehtii uinninvalvoja Jari-Pekka.YLE Etelä-Karjala

Etenkin helle houkuttelee paljon innokkaita kelkkailijoita. Kaupungin uimavalvojat pääsevät treenaamaan kielitaitoaan, sillä mäestä ovat kiinnostuneet myös turistit.

Uimavalvojat opastavat mäenlaskijoita ja huolehtivat, ettei kukaan jää veden varaan. Ilkivaltaa Myllysaari ei ole kokenut, mutta yksi puisista kelkoista on tänä kesänä hajonnut. Muuten mäki kestää uimavalvoja Jari-Pekan mukaan kovaakin käyttöä hyvin.

Väärässä asennossa kyyti loppuu lyhyeen

Aki Jouslampi laski mäkeä ammattilaisen ottein.

- Ei saa olla liian edessä eikä liian takana. Pitää istua aika keskellä, niin menee kaikista pisimpään. Muuten kelkka tökkää keula edellä tai taaksepäin, Jouslampi opastaa.

Jouslampi on ilonen, että kelkkaliukumäen kaltaisia huvittelupaikkoja löytyy vielä. Hän aikoo tuoda myös jyväskyläläiset vieraansa testaamaan mäen vauhtia.

Uimavalvoja Jari-Pekka lisää, että laskijan täytyy olla yli 10-vuotias ja kelkassa yksin. Tiukka ote ja katse kohti menosuuntaa, neuvotaan kelkkaliukumäen ohjeissa.

- Eikä siinä kun antaa mennä sitten vaan, Jari-Pekka sanoo.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala