1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. partio

Pohjalaisista lippukunnista 400 partiolaista suurleirille

Runsaat 400 partiolaista on lähtenyt Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan partiolippukunnista suurleirille Lammille. Reilun viikon mittaiseen tapahtumaan odotetaan jopa 10 000 - 11 000 osallistujaa.

partio
Partiolaiset Susanna Heinola ja Elsa Lahti lähdössä suurleirille.
Partiolaiset Susanna Heinola ja Elsa Lahti lähdössä suurleirille.YLE/Terttu Karhumaa

Osanottajamäärällä mitattuna tapahtumaan lähtijöitä on eniten Vaasasta ja Seinäjoelta. Suurleirille matkattiin isolla partioporukalla myös pienemmistä lippukunnista, kuten Kurikasta ja Ilmajoelta.

Partiolaisten kansainvälinen suurleiri järjestetään Evon retkeilyalueella Lammilla Kanta-Hämeessä. Ulkomaalaisia partiolaisia odotetaan leirille tulevan 600. Koko Pohjanmaan partiopiirin alueelta mukana on kaikkiaan 904 partiolaista.

Kuuden vuoden välein järjestettävä suurleiri juhlistaa tänä vuonna Suomen partioliikkeen satavuotista taivalta. Kilkkeen suurleirillä partiolaiset harjoittelevat muun muassa vesistöjen ylitystä, tulen ja tulusten tekoa, kiipeilyä, melontaa sekä vaellusta. Lisäksi leiriläiset tutustuvat ilmaston ominaisuuksiin ja opettelevat esimerkiksi tarkkailemaan pilviä.

Suomessa on noin 850 paikallista lippukuntaa ja 70 000 harrastajaa. Kaikkiaan partioon kuuluu noin 38 miljoonaa ihmistä maailmassa. Liike sai alkunsa vuonna 1907 Britanniassa Robert Baden-Powellin järjestämästä poikien kasvatusleiristä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi