Lahden Autokori lomauttaa

Lama ei ole vielä hellittänyt linja-autokorien valmistuksessa. Lahden Autokori käynnistää lomakauden tuotantonsa nelipäiväisenä. Yhtiössä on meneillään yt-neuvottelut, joiden lopputulos ratkeaa tilauskannan mukaan.

Lahden Autokori lomauttaa työntekijänsä lomakauden jälkeen.

Toimitusjohtaja Pekka Korkala kertoo yhtiön tilauskannan olevan juuri nyt ohut. Työtä tehdään loppuvuoden ajan neljänä päivänä viikossa.

Toimitusjohtaja Korkala on kuitenkin toiveikas, sillä yhtiössä on sisällä paljon tarjouspyyntöjä.

Tilauskanta saattaa muuttua nopeasti, esimerkiksi kesäkuussa Lahden Autokori möi ennätyksellisesti autoja muun muassa Englantiin ja Venäjälle.

Vaiherikasta tuotantoa

Lahden Autokorin pari vuotta sitten rakentuneen uuden tehtaan tuotanto on ollut yhtä vuoristorataa. Väliin on lomautettu, väliin tuotanto on pyörinyt täydellä teholla.

Lahden Autokori työllistää kolmisensataa työntekijää Lahdessa ja Nastolassa. Yhtiön liikevaihto on 40 miljoonaa euroa. Tänä vuonna linja-autoja rakentuu 240 kappaletta.

Yhtiöllä on kauan jatkunut yhteistyösopimus ruotsalaisen Scanian kanssa. Kaikki bussien alustat valmistetaan Södertäljessä ja ne tuodaan Lahteen Scanian suomalaisen tytäryhtiön

Scan-Auton kautta.

Saarion suvun omistama Lahden Autokori Oy on 1945 perustettu kolmannen polven perheyritys.