Helle helpottuu uimalassa

Riihimäen maauimalassa polskijoita riittää. Parhaina päivinä altaissa itseään viilentää reippasti yli tuhat uimaria. Altaiden vettä viilennetään, uimavalvojat ovat silmät tarkkoina ja jätskit meinaavat sulaa käsiin. Sellaista on uimalan arki.

uima-altaat
Poika hyppää yli seitsemän metrin korkeudesta altaaseen.
YLE / Salla Vuolteenaho

Evästauolta tavoitettu Sörensenin perhe lekottelee nurmella. Isä, äiti ja lapset Oliver 6, ja Matilda 3 vuotta napsivat energiaa eväskorista.

  • Tämä Riihimäen maauimala on aivan ihana paikka! Olen viettänyt täällä kaikki lapsuuteni kesät ja nyt omienkin lasten kanssa tänne on päästävä, hehkuttaa Tanskasta Suomen mummolaan matkannut Mari Sörensen.

Oliverille iskee ujous, kun toimittaja kysyy mikä uimalassa on parasta. Sanat takertuvat kurkkuun, mutta poika viittoilee innokkaasti uima-altaaseen.

Viileää, puhdasta vettä uimareille

Uimalan vettä viilennetään helteillä lisäämällä altaisiin kylmää vettä, jotta uiminen olisi mahdollisimman miellyttävää polskijoille. Liikuntatoimenjohtaja Pasi Koistinen sanoo, että veden laatua tarkkaillaan pitkin päivää. Vesi on puhdasta koko päivän, mutta aamulla vesi on puhtaimmillaan. Yön aikana vesi ehtii puhdistua hyvin.

Yöllä voi sattua kuitenkin jotain yllättävää, kun kutsumattomia vieraita on altailla käynyt.

  • Alkukesästä lasten altaaseen oli heitetty betoninen kukkaruukku multineen. Silloin allas jouduttiin pitämään poissa käytöstä puhdistuksen, eli yhden uintipäivän ajan, muistelee Koistinen.

Ilkivallalta on onneksi vältytty loppukesä. Siihen on vaikuttavat todennäköisesti monta kertaa yössä paikalla käyvät vartijat.

Lähteet: YLE Häme