Belgialaisartisti ei laulanut vanhaa hittiään

Belgialainen poptähti Plastic Bertrand on myöntänyt, ettei laulanut vuoden 1977 hittiään Ca Plane Pour Moi. Kappaleen oikeaa laulajaa on puitu belgialaisessa tuomioistuimessa.

viihde

Plastic Bertrand kertoi belgialaiselle Le Soir -lehdelle, ettei häntä hävetä myöntää, ettei laulanut yhtään kappaletta neljällä albumillaan. Bertrandin mukaan hän halusi laulaa Ca Plane Pour Moi -kappaleen, mutta sen oikeasti laulanut Lou Deprijk ei päästänyt häntä studioon.

- Hän käski minua pitämään suuni kiinni ja tarjosi 0,5 prosentin osuutta tekijänoikeuskorvauksista. Hän myös lupasi tekevänsä uuden version minun äänelläni, mutta tietenkään hän ei sellaista koskaan tehnyt, Bertrand kertoo.

Ca Plane Pour Moi -kappaleen oikeaa esittäjää on etsitty oikeusteitse Belgiassa. Kielentutkija vertaili alkuperäistä kappaletta Lou Deprijkin vuonna 2006 tekemään coveriin ja totesi, että molemmissa esiintyy sama laulaja. Samaa asiaa käsiteltiin oikeudessa myös vuonna 2006. Tuolloin oikeus totesi Bertrandin olevan kappaleen oikea esittäjä.

Yksi tunnetuimmista musiikkialan huijauksista oli 1980-luvulla suosioon noussut Milli Vanilli. Keulakuvina olleet kaksi miestä käyttivät esityksissään taustanauhoja, joilla lauloivat kappaleiden oikeat laulajat. Myöhemmin he myönsivät tekonsa.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset