Kirjan talo on luovuuden pehmeä pesä

Kirjan talo kokoaa Turussa yhteen kirjallisuuden toimijoita, tekijöitä, kääntäjiä ja kustantajia yhdistyksineen. Internet ei korvaa henkilökohtaisista tapaamisista syntyvää kipinää.

kirjat
Turun Kirjan talolla Petri Tähtinen
Turun Kirjan talolla Petri TähtinenYLE / Jorma Tuominen

Vuonna 2007 toteutui Turun kirjallisisten toimijoiden vanha haave yhteisestä vuokratilasta, jota pyörittää Kirjan talo-yhdistys. Ylioppilasteatterin sivurakennuksessa Kirjan talo toimii turkulaisen kulttuurimiljöön ytimessä, kivenheiton päässä mm. sekä uudesta pääkirjastosta että kaupunginteatterista.

Talossa on viihtyisää ja rauhallista työ-, kokous- ja oleskelutilaa, jota hyödyntävät yhdistykset, yritykset ja yksityiset, ammattilaiset, harrastekirjoittajat, tutkijat ja lukijat. Portaat pitää päästä toiseen kerrokseen, mutta henkinen kynnys on matala.

- Raha-asioista ei ole valittamista, Kirjan talo-yhdistyksen sihteeri Petri Tähtinen toteaa tyytyväisenä. Yhdistyksellä on kolme vankkaa tukijaa. Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Turun kaupunki ja valtion kirjallisuustoimikunta ovat meitä avittaneet kuluneet kolme vuotta. Tältä pohjalta etsimme koko ajan keinoja hankkia myös omia tuloja.

- Meiltä saa erilaisia sanataidepalveluja. Voi vaikkapa tilata sanataidesynttärit lapselle, Petri Tähtinen konkretisoi. Sanataiteellinen tyky-toiminta työpaikoille vietäväksi on kehitteillä.

Kirjan talosta voivat myös ulkopuoliset vuokrata konstailemattomia kokoustiloja. Tarjolla on rauhallista kodikasta tunnelmaa keskellä kaupunkia.

Sähköinen verkostoituminen ei Petrin mukaan korvaa kiireetöntä jutustelua. Ajatusten suullinen vaihtaminen kielellisesti lahjakkaiden ihmisten kanssa on hänestä oman työn parasta antia.

Lähteet: YLE Turku / Jorma Tuominen