1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. telakkateollisuus

Kristina Regina Turkuun hotelli- ja ravintolalaivaksi

Kristina Cruises -varustamon pitkäaikainen lippulaiva M/S Kristina Regina lopettaa risteilyt ja asettuu Aurajokeen Turussa. Varustamon mukaan laiva on tehnyt upean työn ja sen on nyt on aika siirtyä arvokkaasti eläkepäivien viettoon ainutlaatuisena museona, hotellina ja ravintolana.

Kristina Regina purjehti Pietarsaaresta Ruotsiin Jakob Linesin lipun alla. Nimenä oli silloin Borea. Kuva: YLE / Pekka Sipilä

Torstaina allekirjoitetulla kaupalla m/s Kristina Regina luovutetaan uudelle omistajalleen Oy S/S Borea Ab:lle syyskuun alussa.

Tällä hetkellä laiva on Grönlannissa ja saapuu Islannin kautta Suomeen elokuun puolivälissä. Jäähyväisristeily Kristina Cruises -varustamon lipun alla toteutetaan elokuun loppupuolella.

21 vuoden risteilyrupeaman päättyessä Kristina Cruises –varustamon lippulaivana m/s Kristina Regina on vienyt risteilyvieraita yhteensä 216 eri satamaan 40 eri maassa.

Kristina Cruises -varustamon toimitusjohtaja Mikko Partanen on hyvin tyytyväinen, että laivan arvokas historia suomalaisessa merenkulussa tallentuu ja se saa jatkoa monimuotoisesti. Kristina Regina palaa juurilleen ja 1960-luvun aito laivaromantiikka pääsee arvoiseensa asemaan.

- Tämä on merkittävä kulttuuriteko. Toivotamme mitä parhainta menestystä laivalle myös tulevina vuosina, sanoo Partanen.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.