Rockbändi tarvitsee panssarivaunun takahuoneeseen

Bloodhound Gang pyysi "raiderissaan" Ankkarockissa esiintyessään takahuoneeseen yhdysvaltalaisen Shermann-sotilastankin. Beatles vaati aikanaan tiukasti neljä tuolia ja peilin.

Kuva: AP Graphics Bank

Vantaan Ankkarockia järjestävä promoottori Juhani Merimaan mukaan amerikkalaisbändi Bloodhound Gangin toive pystyttiin toteuttamaan.

- Eräs kova askartelija teki vapaalippua vastaan hienon pienoismallin tästä sotilastankista, joka sitten luovutettiin yhdessä orkesterille, Merimaa kertoo.

- Bloodhound Gang oli todella tyytyväinen tähän. Missään muualla ei kuulemma ollut toivetta toteutettu.

Raideri on pääosin lavatekniikkaa

Rider-lista eli raideri on lista, jonka esiintyvä artisti toimittaa konserttijärjestäjälle. Yleisen käsityksen mukaan lista koskee lähinnä esiintyjän vaatimuksia takahuonetta ajatellen. Pääasiallisesti raideri koostuu kuitenkin lavatekniikkaan ja esiintymiseen liittyvistä tarpeista.

- Näytin kerran eräälle toimittajalle yhtä raideria ja hän väsyi puolivälissä. Raiderit sisältävät niin paljon juridista ja teknistä informaatiota, ettei niistä juurikaan herkkupaloja medialle tipahda, Merimaa tietää.

Aikansa suurin tuli vähällä toimeen

Ulkomaalaisbändit ovat suurimman osan ajasta reissun päällä ja tällöin raidereissa korostuvat terveys ja hygienia-asiat.

- Seitsemää päivää viikossa ei jaksa syödä lihapiirakkaa. Kyllä raidereissa toivotaan spesifejä, terveellisiä ruokia. Pesulamahdollisuuksiakin on harvakseltaan, joten myös kalsareita ja sukkia pitää usein toimittaa back stagelle, Merimaa kertoo.

- Mielestäni siinä on asennetta, kun Beatlesilla luki aikoinaan raiderissa, että takahuoneessa pitää olla neljä tuolia ja peili.