Yllätyspulla voi korvata aamupuuron Kilkkeellä

Partiolaisten Kilke suurleirillä Evolla on joka päivä yli 10 tuhatta nälkäistä suuta, jotka haluavat syödä useamman kerran päivässä. Ruokalistalla on niin lihapullakastiketta kuin makkarakeittoa ja välillä yllätyspullaakin.

puurot
Kilkkeen Kauriin kyläkeittön kymppi Tiina Ruokonen
Kilke 2010 leirillä Kauriin kyläkeittön kymppi Tiina Ruokonen odottaa 600 syöjää neljä kertaa päivässä, mutta työ ei hirvitäYLE / Markku Karvonen

Kun kaikki leiriläisistä eivät olleet vielä saapuneet, ei Tiina Ruokosella ollut kyläkeittiöllä puuroa. Leirin rakentajaväki sen sijaan sai yllättyä iloisesti saadessaan tilalla pullaa. Normaaleina leiripäivinä sen sijaan suuhun pistellään puuroa hillosilmällä.

Ruoka-aikoina leiriläiset hakevat teltoiltaan retkiastiansa ja keräytyvät kyläkeittiöiden ääreen katsomaan mitä on päivän listalla.

- Kyllä tää lämpökin kuluttaa, toivottavasti syövät kaikki, sanoo Kauriin vuoropäällikkö eli kymppi Tiina Ruokonen.

Kauriin kyläkeittiön telttakatoksen edessä höyryävät armeijan vanhat kenttäkeittimet, joiden uumenista ruokansa saa noin kuutisensataa leiriläistä.

Tiina Ruokosen apuna on niin keittiöammattilaisia, leirikeittiöammattilaisia kuin ensi kertaa keittiössä hyöriviä.

Ruokaa on oltava neljä kertaa päivässä ja kaikki saavat varmasti mahansa täyteen, lupaa Tiina Ruokonen.

- Onhan sitten semmoisia, joita on ihan sama onko paljon vai vähän, se menee kaikki. Esimerkiksi tomaatit, että niitä pitää vähän säästellä.