Ukonmaanaho putosi finaalista

Ylikiiminkäisen Janne Ukonmaanaho oma ennätys ei riittänyt jatkopaikkaan Barcelonan EM-kisojen 3000 metrin estejuoksussa. Ukonmaanaho juoksi kisoissa henkilökohtaisen ennätyksensä 8.33.48.

estejuoksu
Janne Ukonmaanaho (vas.) lähti 3000m:n esteissä viimeiselle kierrokselle hyvistä asemista.YLE

Ennen kisaa Ukonmaanhao arveli pystyvänsä puristamaan kisassa 8.40 vauhdin. Lopulta hän kiristi kisassa kuitenkin oman ennätyksensä 8.33.48, joka jäi vain muutaman sekunnin finaalipaikasta.

- Kyllä tämä antaa paljon uskoa, sanoi Ukonmaanho YLE Urheilun haastattelussa heti juoksun jälkeen.

Janne Ukonmaanaho oli omassa erässään yhdeksäs. Jatkopaikka avautui erän kahdeksalle parhaalle. Ainoan pohjoissuomalaisen EM-kisailijan suoritus on silti paras kestävyysjuoksusaavutus Suomelle Barcelonan kisoissa.

Jännittävä kisa

Janne Ukonmaanahon erässä lähdettiin Ruotsin Mustafa Mohamedin johdolla jahtaamaan kahdeksaa finaalipaikkaa. Kärkisijoilla kahinoivat myös Espanjan Eliseoa Martin ja Itävallan Martin Pröll. Kilometrin väliaika oli 1,5 sekuntia parempi kuin ensimmäisessä erässä, ja Ukonmaanaho oli tarkkailuasemissa joukon viimeisenä.

Toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Ukonmaanaho paranteli rohkeasti asemiaan kahdeksan parhaan joukkoon. Viimeisen kierroksen takasuoralla Ukonmaanaho oli seitsemäntenä, mutta viimeinen vesieste ja samoin kuivaeste meni sipsuttaen. Hän jäi Ranskan Mahiedine Mekhissi-Benabbadin voittamassa erässä harmittavasti yhdekänneksi, mutta juoksi kuitenkin komeasti oman ennätyksensä.

Lähteet: YLE Oulu