Ranskan sisäministeri jatkaa tiukkaa ulkomaalaislinjaansa

Ranskan sisäministeri Brice Hortefeux uhkaa Ranskan kansalaisuuden saaneita ulkomaalaisia kansalaisuuden menetyksellä, jos nämä syyllistyvät tiettyihin rikoksiin. Hortefeux listasi Le Parisien -lehden haastattelussa tällaisiksi rikoksiksi muun muassa ihmissalakuljetuksen ja naisten ympärileikkaukset.

Ulkomaat
Tummaihoisen miehen takana on pahville askarreltu kyltti, jossa lukee ranskaksi "Olenko vaara"? Teksti ei näy kokonaan kuvassa.
Maahanmuuttajat ovat protestoineet kohtelustaan aiemminkin. Kuva mielenosoituksesta Pariisissa vuodelta 2008.EPA / Lucas Dolega

Hortefeux'n haastattelu on jatkoa kovalle ulkomaalaislinjalle, jota presidentti Nicolas Sarkozy ja oikeistohallitus ovat viime aikoina julistaneet.

Sarkozy uhkasi perjantaina viedä kansalaisuuden niiltä ulkomailla syntyneiltä, jotka hyökkäävät poliisia tai muita virkamiehiä vastaan. Lisäksi hän lupasi arvioida uudestaan laittomille maahanmuuttajille tarjolla olevat palvelut, kuten terveydenhoidon ja koulutuksen.

Keskiviikkona sisäministeri Hortefeux uhkasi karkottaa rikoksiin syyllistyvät romanit ja hajottaa laittomat romanileirit.

Oppositiossa olevan sosialistipuolueen puheenjohtaja Martine Aubry syyttää Sarkozya ja Hortefeux'a Ranskaa ja sen arvoja vahingoittavasta toiminnasta.

Lähteet: AFP