Punaherukkakiisseli

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Marjatta Harju / YLE

1 lt vettä

2 dl höyrymehua

1 1/2 - 2 dl sokeria (tarvittaessa enemmän, oman maun mukaan)

4-5 rkl perunajauhoja

Kiehauta vesi. Lisää höyrymehu ja sokeri veteen. Liota perunajauhot kylmään vesitilkkaseen ja sekoita suurus ohuena norona koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kattilan olla helalla kunnes seos pulpahtaa kerran.

Kiisseliin voit lisätä myös muita pakastemarjoja. Laita jäiset marjat kulhon pohjalle ja kaada kiisseli niiden päälle. Muista laittaa patalappu kulhon alle ettei kulho mene rikki. Lisukkeena voit käyttää myös muroja, myslejä, korppuja tai vaikkapa paahdettua ruisleipää.

- Seija Rättyä