Partalanmäen päiväkodin remontin aloitus takkuaa

Lieksa joutuu pitämään miettimistauon kaupungin useiden samanaikaisten rakennushankkeiden paineissa. Vaakapuntariin on joutunut Partalanmäen päiväkoti, jonka peruskorjauksen kaupunginhallitus on jättänyt pöydälle. Päiväkoti tyhjennettiin remonttia varten kesäkuussa.

remontti
Lapsen käsi kuopii hiekkaa.
YLE

Päiväkodin kuutisenkymmentä lasta sijoitetaan kolmelle eri taholle: Pankakosken päiväkotiin, sekä Surpeenvaaran ja Merilän kouluihin. Partalanmäen päiväkoti Lieksan Jokikadulla on yli kolmekymmentä vuotta vanha.

Muun muassa talon vanhaan sokkelirakenteeseen on syntynyt kosteusvaurioita. Peruskorjauksessa on tarkoitus uusia esimerkiksi rakennuksen ilmanvaihto-, vesi- ja viemärijärjestelmä sekä keittiö. Jatkossa myös piha-alue on tarkoitus kunnostaa turvallisemmaksi.

Työn kustannuksiksi on alustavasti arvioitu 930 000 euroa. Korjaamiseen tarvittava summa on kohonnut koko remontin suunnittelun ajan.

Lieksassa on käynnistymässä myös uuden paloaseman rakentaminen ja Pielisensuuntien uusiminen. Kaupunginhallitus on tehnyt päätöksensä uuden paloaseman urakoista.

Itse rakennusurakoitsijaksi on valittu JHM-Invest Oy. Työn hinta on päälle 2,1 miljoonaa euroa. LVI:stä vastaa Lemminkäinen Talotekniikka Oy, jonka tarjous on 443 000 euroa. 348 500 euron suuruisen sähköurakan saa Sähkö-Saarelainen Oy. Hinnat ovat arvonlisäverottomia.

Normaalin käytännön mukaisesti lopullisesti työt päätetään yksityiskohtaisempien urakkaneuvottelujen jälkeen.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala