Kaksi suomalaista elokuvaa kisaa Venetsian filmijuhlilla

Venetsian arvostetuille elokuvajuhlille on valittu kaksi suomalaista elokuvaa. Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen elokuva Erään hyönteisen tuho sekä Elina Talvensaaren elokuva Miten marjoja poimitaan kilpailevat Orizzonti-sarjassa.

Erään hyönteisen tuho sijoittuu tyhjään kaupunkimaisemaan, jossa aika näyttää pysähtyneen. Suuret tanssiaiset alkavat ja juuri kuoriutunut perhonen kohtaa tuhonsa. Elokuva on rakennettu ullakoilta ja ikkunoiden väleistä löytyneistä, hämähäkinseitteihin takertuneista hyönteisistä, ja se yhdistelee monia erilaisia animaatiotekniikoita.

Miten marjoja poimitaan -elokuvassa Lapin marjasoille ilmestyy kaukaisia vieraita. Se on elokuva suomalaisesta sydämestä ja globaalin talouden omituisuuksista.

Erään hyönteisen tuhon on tuottanut Pohjankonna Oy ja Miten marjoja poimitaan on Aalto yliopiston Taideteollisen korkeakoulun tuotantoa.

Lisäksi Venetsian filmijuhlilla kisaa kirjailija Susanna Alakosken romaaniin perustuva elokuva Sikalat, jonka ohjaa ruotsalainen Pernilla August. Augustin esikoiselokuva kilpailee International Critics’ Week -sarjassa, ja rooleissa nähdään muun muassa suomalaisnäyttelijät Outi Mäenpää ja Ville Virtanen.

Venetsian kansainvälisiä elokuvajuhlia vietetään syyskuun alussa.