1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. majakat

Majakkasaaret kasvattaneet suosiotaan

Majakkasaarille tehtävät risteilyt ovat olleet tänä kesänä suositumpia kuin moniin vuosiin. Halukkaita on jopa jouduttu käännyttämään pois, kun risteilyt ovat täyttyneet etukäteen matkansa varanneista.

Isokarin majakka Uuudenkaupungin saaristossa Kuva: Uusikaupunki

Kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet helteisen heinäkuun risteilyille Isokariin, kerrotaan Uudestakaupungista. Irmeli Laaksonen Uudenkaupungin matkailutoimistosta kertoo, että historiallinen majakkasaari on ollut suositumpi kuin entinen armeijan tukikohta Katanpään linnakesaari. Viimeiset majakkaristeilyt tehdään tulevana viikonloppuna sekä Isokarille että Katanpäähän.

Bengtskärin majakkasaarelle tehdään useita risteilymatkoja, mutta silti yrittäjät ovat joutuneet järjestämään erityisretkiä, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan. Osa risteilyistä lähtee Hangosta, osa Kemiönsaaren Kasnäsistä. Osa retkistä suuntautuu suoraan jyhkeälle majakalle, osa vie vieraansa myös Rosalan Viikinkikeskukseen Hiittisten saaristoon.

Pohjoismaiden suurimmalle majakalle pääsee vielä elokuun loppuun asti, kertoo Rosalan Viikinkikeskuksesta Hanna Vuorio-Wilson.