1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin Lihan johto porokäräjille kuun lopulla

Lapin Lihan porokuolemajutun käsittely alkaa käräjäoikeudessa elokuun 19. päivä. Käräjiä käydään Rovaniemellä kaksi päivää. Eläinsuojelurikoksesta ovat syytteessä yhtiön toimitusjohtaja Jukka Kristo ja kaksi päällikkötyöntekijää. Oikeus on varautunut lisäksi lisäpäiviin, mikäli todistajien kuuleminen sitä vaatii.

Lapin Liha
Lapin Liha
Lapin Lihan myymälä Rovaniemen teollisuusalueella.YLE / Topi Tossavainen

Suomen suurimman poronlihanjalostamon teurasaitauksessa Rovaniemellä kuoli tilanahtauteen neljä poroa, ja yhdeksän jouduttiin lopettamaan. Eläinlääkärin yllätystarkastuksessa marraskuussa 2008 paljastui, että aitauksessa oli lähes 850 poroa, mutta tilaa oli vain 500:lle.

Jutussa kuullaan viisi syyttäjän nimeämää todistajaa, muun muassa kahta yllätystarkastuksen tehnyttä läänineläinlääkäriä.

Jutun oikeuskäsittelyn alkaminen on venynyt, sillä käräjäoikeus ei ole aikaisemmin löytänyt osapuolille, varsinkaan asianajajille yhteistä käsittelypäivää. Alunperin jutun käräjäoikeuskäsittelyn piti olla viime huhtikuussa.

Epäilty rikos sattui marraskuussa 2008. Syyteharkintaan juttu meni juhannuksen alla 2009 ja käräjäoikeuteen viime marraskuussa.

Lähteet: YLE Lappi / Matti Mykkänen

Lue seuraavaksi