1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkitoiminta

Kokkolan OP:n luvut viestivät noususta

Kokkolan Osuuspankissa uskotaan talouden kääntyneen kasvuun jyrkän pudotuksen jälkeen. Vuoden alkupuoliskon aikana pankin liikevoitto oli neljä prosenttia parempi kuin viime vuonna vastaavana aikana.

pankkitoiminta
Ari Vihanta / YLE

Toimitusjohtaja Kimmo Peuranto arvioi kasvuluvun heijastavan hyvin myös yleisen taloustilanteen suuntaa. Vuosi sitten samaan aikaan pankki kertoi vielä tuloksen suoranaisesta romahduksesta. Nyt liikevoittoa kertyi asiakasbonusten maksun jälkeen 1,8 miljoonaa euroa.

Alhaisesta korkotaosta huolimatta pankkien välinen korkokilpa on kireää. Korkokatteesta kertyi tuottoa pankille lähes 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tulosta pankki on tehnyt palvelumaksuilla, joiden tuotot ovat kasvaneet 16 prosenttia.

Kulukurista kertoo puolestaan se, että työntekijämäärä on vähentynyt kolmella - 108 työntekijään.

Kuluttajien uskosta talouden käänteeseen kertoo Peurannon mukaan puolestaan se, että rahoja siirretään nyt säästötileiltä rahastoihin ja osakkeisiin. Kokkolan Osuuspankissa ensimmäisen puolen vuoden aikana rahastosijoituksissa kertyi 28 prosentin kasvu. Samaan aikaan talletukset vähenivät reilun viisi prosenttia.

Asuntomessut ovat Peurannon mukaan vauhdittaneet yleisesti asuntorakentamista. Puolen vuoden aikana pankista on lainattu ulos asuntolainoina 50 miljoonaa euroa. Kaikkiaan luottoja Kokkolan Osuuspankki on antanut puolen vuoden aikana 3 000 asiakkaalle.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi