Rugby-miehet valloittavat lisää maailmaa

Oululaisen ohjaajan Mika Ronkaisen dokumenttielokuva Freetime Machos valoittaa edelleen maailmaa. Filmi on nähdään usealla festivaalilla eri puolilla maailmaa. Rugby-miesten harrastusta ja elämää voi seurata uudestaan valkokankaalla myös Oulussa.

Mika Ronkainen
Rugby-joukkueet kohtaavat elokuvassa Freetime Machos
Klaffituotannot

Mika Ronkaisen viime keväänä julkaistu dokumenttielokuva Freetime Machos jatkaa festivaalikierrostaan. Filmi on kutsuttu jo kymmenelle eri elokuvafestivaalille ympäri maailmaa, mm. Argentiinaan, Australiaan, Kanadaan, Englantiin ja Venäjälle.

Elokuva saapuu uusintakierrokselle Ouluun elokuvateatteri Studioon perjantaina 19. elokuuta. Free Time Machos julkaistaan myös DVD:llä syksyn aikana. Tasa-arvopalkinnolla ja Tampereen elokuvajuhlien erikoispalkinnolla palkittu Freetime Machos kertoo oululaisen rugby-joukkueen jäsenten elämästä.

Maailman pohjoisin

Filmi on komedia maailman pohjoisimmasta ja kolmanneksi huonoimmasta rugbyjoukkueesta. Elokuvan keskiössä ovat parhaat kaverukset Matti ja Mikko. Matti loukkaa pikkurillinsä lumirugbyturnauksessa. Se sattuu, mutta Mikko ja muut joukkuekaverit vain nauravat hänelle. Tosi mies katkaisisi vähintään jalan - tai edes käden. Mutta että pikkurilli...

Oulun rugby-joukkue on haasteen edessä. Jos pelit sujuvat yhtä nihkeästi kuin edellisellä kaudella, se tietää putoamista kakkosliigaan. Freetime Machos tarjoaa harvinaisen esteettömän ja laajan näkökulman miesten perimmäisiin ajatuksiin. Kun isät, veljet ja poikaystävät lähtevät kotoa kaltaistensa matkaan, muuttuu mieli, kieli ja kulttuuri. Elokuva seuraa joukkuetta tappioissa, voitoissa ja ystävyydestä kumpuavassa rakkaudessa - pukuhuoneisiin ja saunailtoihin.

Lähteet: YLE Oulu