Riekkuminen rauhoittunut Koffin puistossa

Naapurustoa piinannut humalainen riekkuminen Koffin puistossa on rauhoittunut kesän mittaan. Alkukesästä suosittu pussikaljoittelupaikka työllisti poliisia järjestyshäiriöilmoituksilla enemmän kuin mikään muu paikka Helsingin keskustassa.

Sinebrychoffin puisto
Roskia Koffin puistossa.
Koffin puistossa on parhaimmillaan viikonloppuiltaa viettämässä 1500 ihmistä.Topi Kairenius

Sotkemista, meluamista ja humalaista nujakointia ei ole vieläkään saatu kokonaan kitkettyä Koffin puistosta, mutta poliisin lisääntynyt läsnäolo on siistinyt menoa.

Eteläisen poliisipiirin kenttäyksikön johtajan Jaakko Walleniuksen mukaan partiointia on lisätty lähes puolella ja jalkautumisten määrä on kaksinkertaistettu. Wallenius kertoo, että sekä alueen asukkailta että kaupungilta on tullut hyvää palautetta poliisin lisääntyneestä näkymisestä alueella.

– Täytyy silti muistaa, että tämä on vain yksi kohde monien muiden kohteiden joukossa, ainahan ihmiset tietenkin toivovat, että kävisimme enemmän kuin pystymme käymään. Useinhan se on joku varsin pieni porukka, joka meluaa jossain nurkassa ja häiritsee.

Keskustassa muutenkin rauhallista

Kesän meno on ollut Helsingin keskustassa muuten yllättävänkin leppoisaa poliisin näkökulmasta. Vaikka ravintoloista palaavat saattavatkin olla remakalla tuulella, on yöelämä pääsääntöisesti keskittynyt alueille, joilla ei juuri asuntoja ole. Näin mekkala ei myöskään ole pahemmin vaivannut ketään.

Esimerkiksi kesän suuret konsertit, kuten Musen ja Pinkin keikat, poikivat Walleniuksen mukaan hämmästyttävän vähän meluvalituksia poliisille.

– Pinkin aikaan tasan yksi ihminen soitti ja hänkin ennen yörauhan aikaa. Ajatteli, että vanhemmat ihmiset eivät saa nukuttua, kun musiikki tulee avoimesta ikkunasta sisään.

Muissa poliisipiireissä melun takia soitellaan poliisille ahkerammin. Erityisesti nuorten kaljoittelu- ja mopoporukat valvottavat öisin ikkunat auki nukkumista yrittäviä ihmisiä.

Lähteet: YLE Helsinki