Reinojen valmistus kiinnostaa Vesannolla

Reino ja Aino tohveleiden valmistus kiinnostaa Vesannolla. Kuopion työ- ja elinkeinotoimisto kartoittaa parhaillaan kuntalaisten kiinnostusta työskennellä mahdollisesti Vesannolle perustettavassa ompelimossa.

Vesanto
YLE / Janne Ahjopalo

Reino & Aino Kotikenkä harkitsee uuden ompelimon perustamista Vesannolle. Suunnitelmien toteutuessa syksyllä käynnistyvä ompelimo työllistäisi 20-30 ihmistä.

Kuopion te-toimiston Suonenjoen yksikköön on ilmoittautunut jo kymmeniä alasta kiinnostuneita henkilöitä. Suurin osa kiinnostuneista on ollut tähän mennessä Vesannolta, mutta vakituisen työn mahdollisuus on kiinnostanut myös lähikunnissa ja Etelä-Suomessa.

Jos Reino & Aino Kotikenkä päättää perustaa ompelimon Vesannolle, järjestetään uusille työntekijöille 4-6 kuukauden koulutus tehtäviin. Reino & Aino Kotikenkä ei ole vielä tehnyt päätöstä ompelimon perustamisesta Vesannolle. Muina vaihtoehtoina yhtiöllä on laajentaa toimintaansa Lieksassa tai Pirkanmaan Pälkäneellä.

Toimitusjohtaja Arto Huhtisen mukaan Lieksassa ja Pälkäneellä on ollut ongelmana työvoimapula, minkä vuoksi Kotikengän tuotanto ei ole pysynyt kasvavan kysynnän perässä.

Lähteet: YLE Savo