Harry Bogomoloffin blogi-kirjoitukset närästävät Vihreitä

Tunnettu helsinkiläispoliitikko Harry Bogomoloff (kok.) esittää blogissaan provosoivia kysymyksiä muun muassa maahanmuutosta. Vihreiden Mari Puoskari ihmettelee Bogomoloffin rasistista lähestymistapaa ja kysyy edustavatko kysymykset Helsingin Kokoomuksen virallista linjaa näistä asioista.

Vihreiden mukaan Bogomoloff esittää maahanmuuttajien saavan perusteetonta sosiaaliturvaa ja vievän suomalaisten työpaikat. Hän myös kannustaa ihmisiä paikallisiin järjestyspartioihin ja kritisoi romanikerjäläisten tukemista.

Mari Puoskari toimii Helsingin kaupunginhallituksen II. varapuheenjohtajana ja Harry Bogomoloff on Helsingin kaupunginvaltuuston I. varapuheenjohtaja.

Kokoomuksen valtuustoryhmä sanoutuu irti Bogolomoffin blogi-kirjoituksista

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Tatu Rauhamäki sanoo, ettei Bogolomoffin blogikirjoituksissa esittämät mielipiteet edusta valtuustoryhmän kantaa asioihin.

Rauhamäen mukaan omassa blogissaan myös valtuuston varapuheenjohtajana toimiva Bogolomoff saa kirjoittaa mitä haluaa.

Rauhamäen mielestä Puoskarin esiintulo asiassa on populistinen. Rauhamäki kuitenkin myöntää, että tilanne on samankaltainen kuin silloin, kun perussuomalaisten nokkahahmolta Timo Soinilta on perätty vastuuta puolueen jäsenten kirjoituksista ja mielipiteistä.