Sampsa Katajan roolia selvitetään kelkkatehdastutkinnassa

Rovaniemen kelkkatehdasjutun poliisitutkinta on laajentunut. Poliisi selvittää nyt myös Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen puheenjohtajan, porilaisen kansanedustaja Sampsa Katajan (kok.) tekemisiä.

talous
BRP Finland Oy:n moottorikelkkatehdas Rovaniemellä.
BRP Finland Oy:n moottorikelkkatehdas Rovaniemellä.YLE / Sauli Antikainen

Poliisi selvittää Katajan toimia tutkinnan alla olevassa lahjusjutussa. Sampsa Katajaa ei kuitenkaan tällä hetkellä epäillä rikoksesta.

Kataja sai Nova Groupilta Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta vaalitukea.

Poliisin tutkinta kohdistuu tällä hetkellä siihen, keitä mahdolliset lahjuksen saajat ovat olleet. Katajan toimia selvitetään tässä yhteydessä, mutta tällä hetkellä häntä ei epäillä rikoksesta, sanoo tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikostarkastaja Erkki Rossi YLE Uutisille.

Rossi sanoi aiemmin Iltalehdelle poliisin selvittävän, onko Nova antanut Katajalle lahjoman. Lisäksi poliisi tutkii Iltalehden tietojen mukaan, mikä on ollut Katajan tietoisuus asiasta.

Nova rakennutti uuden moottorikelkkatehtaan Rovaniemelle ja myi sen rakennuttajayhtiö Okalle. Tehdashankkeen rahoitti lopulta Keva ostamalla tehtaan Okalta.

Kataja on puheenjohtajana allekirjoittanut Kevan hallituksen vuosi sitten tekemän tutkintapyynnön entisen toimitusjohtajan Markku Kauppisen tekemisistä.

Keskusrikospoliisi on kuullut laajassa kelkkatehdasvyyhdessä jo sataa henkilöä joko rikoksesta epäiltynä, asianomistajana tai todistajana. Tutkinta valmistuu Rossin mukaan syksyn aikana.

Lähteet: YLE Uutiset