Kulosaaren sillan ruuhkat kiristävät autoilijoiden hermoja

Sillalla syttyneen tulipalon korjaustyöt ovat ruuhkauttaneet Itäväylän liikennettä. Viime viikon maanantaista lähtien keskustan suuntaan on ollut käytössä vain yksi kaista. Palon jälkien korjaaminen voi pahimmillaan lisätä ruuhkia kuukausien ajaksi.

liikenneruuhkat
Työmiehet korjaavat tulipalon aiheuttamia vaurioita Kulosaaren sillalla. Tulipalon jäljet näkyvät rakenteissa tummina läikkinä.
Työmiehet korjaavat tulipalon aiheuttamia vaurioita Kulosaaren sillalla.YLE

Vielä alkukesästä Kulosaaren sillan korjaustyöt etenivät suunnitelmien mukaan. Heinäkuun 10. päivä sillan alla kulkevien kaukolämpöputkien eristeissä syttyi tulipalo, joka vaurioitti sillan kantavia rakenteita. Turvallisuussyistä kaistoja jouduttiin sulkemaan yksi lisää. Tämän jälkeen sekä korjaustöistä vastaavalle Destialle että työn tilaajalle Helsingin kaupungille on tulvinut autoilijoiden yhteydenottoja.

– Välillä palaute on kärkästä, välillä taas ihan ymmärtävääkin. Nämä liikenneratkaisut kun on tehty yllättävän tulipalon vuoksi, ei sillan korjauksen takia, toteaa työmaapäällikkö Olli-Pekka Angeria Destiasta.

HKR-rakennuttajan toimistopäällikkö Sakari Heikkinen toteaa tulipalon loppulaskun olevan vielä avoin.

– VTT suorittaa parhaillaan tutkimuksia, joissa selvitetään vaurioiden laajuus ja palossa kärsineiden teräspalkkien kantavuus. Sitten tiedämme mitä joudutaan korjaamaan.

Se on jo varmaa, että tulipalon jälkien korjaus viivästyttää siltaremontin valmistumista kuukausilla. Koko remontin piti olla valmis marraskuussa. Myös korjausurakan lopullinen hinta tulee nousemaan alkuperäisestä 1,7 miljoonasta eurosta. VTT:n tutkimuksen jälkeen selviää kuinka paljon. Urakoitsijan vakuutus tulee kuitenkin kattamaan osan tulipalon aiheuttamista lisäkuluista.

Lisäkaista tuo toivottavasti helpotusta ruuhkiin

Kulosaaren sillan korjaustyöt yllättivät lomalta palaajat erityisesti maanantaina. Ruuhkassa jopa 50 minuuttia istuneet autoilijat ovat etsineet vaihtoehtoisia reittejä ja liikenne soljui keskiviikkona jo varsin mukavasti. Herttoniemen taksitolpalta tavattu ammattiautoilija Gunnar Gustafsson kertoo tarjoavansa asiakkaille muuta reittiä jo matkan alussa.

– Onneksi minulla on paljon ajoja tuolta Vuosaaresta, olen mennyt Kehä I:sen kautta ja sitten Viikin kautta tuonne keskustaan.

Aamuruuhkan aikaan Itäväylällä autoillut Vesa Kandell mietti jo lomalta paluun aiheuttamaa autosumaa ensi viikolla.

– Tänään aamulla näytti ihan hyvältä, vaikka oli vain yksi kaista käytössä. Ensi viikolla, kun menen töihin niin saattaa olla vähän ruuhkaiset paikat.

Perjantaihin mennessä tilanteeseen on luvassa helpotusta, kun keskustan suuntaan otetaan käyttöön yksi lisäkaista.

– Me poistamme välikaiteen tuosta sillalta. Sitten sekä idän että keskustan suuntaan on kaksi kaistaa. Uskon, että tämä auttaa työmatkaliikennettä ensi viikolla, sanoo työmaapäälikkö Olli-Pekka Angeria.

Taksiautoilija Gunnar Gustafssonin mielestä toinen kaista olisi pitänyt ottaa käyttöön jo aikaisemmin. Häntä harmittaa asiakkaiden puolesta sekä ajan että rahan menetys.

– Tämmöinen pieni kyyti Herttoniemestä keskustaan maksaa normaalisti 15 euroa. Kun seisoo ruuhkan takia paikallaan se voi olla jopa 40-45 euroa.

Lähteet: YLE Helsinki

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus