Finnair uskoo rämpivänsä pois tappiolta

Finnair arvioi nousevansa vielä loppuvuonna voitolle. Perjantain tulosjulkistuksessa lentoyhtiön liiketappio oli yhä 33,3 miljoonaa euroa, hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen pitää silti rohkaisevana, että matkustajaluvut ovat tervehtyneet.

talous
Finnairin Airbus A340-300
Finnair

Vuotta aiemmin Finnairin liiketappio oli 28,8 miljoonaa.

Finnairin mukaan tulosjulkistuksessa näkyy noin 30 miljoonaa euroa tuhkakriisin aiheuttamaa tappiota.

Lentomatkustuksen kysyntä on kääntynyt Finnairin mukaan selvään kasvuun – liikevaihto koheni neljänneksellä 11 prosenttia. Samalla kun lentotoiminnan yksikkökustannukset laskivat, sekä reittiliikenteen määrä että tuotto henkilökilometriltä nousivat.

- Olemme toteuttamassa 200 miljoonan euron tulosparannusohjelmaamme, jonka hedelmiä on nähtävissä tuloksessa. Myös markkinoiden muutos on auttanut meitä, mutta meidän on jatkettava tehostamistoimiamme kustannuskilpailukykymme parantamiseksi, toimitusjohtaja Vehviläinen varoittaa.

Säpinää kumppanikuvioissa

Finnair on viime aikoina ilmoittanut useista uusista yhteistyökuvioista. Yksi tärkeimmistä on loppuvuonna alkava yhteistyö Air Berlinin kanssa. Finnairin kotimaan-lentojen yhteistyökumppaniksi ryhtyy syksyllä brittiläinen Flybe.

Finnair odottaa liikematkustuksen kasvavan erityisesti Suomen ulkopuolella. Bisnesmatkustajia silmällä pitäen yhtiö on avaamassa uutta päivittäistä reittiä Singaporeen.

Lähteet: YLE Uutiset