Espanjan poliisi pysäytti kolumbialaisten kokaiiniringin

Espanjan polisi kertoi lauantaina pidättäneensä 59 ihmistä ja takavarikoineensa 16,5 kiloa kokaiinia. Poliisin mukaan kokaiini oli salakuljetettu Espanjaan Kolumbiasta muun muassa shampoopulloissa ja kookospulveriin sekoitettuna.

Ulkomaat

Poliisit tekivät tehoiskuja 19 kohteeseen ja löysivät kolme huumelaboratoriota. Iskut olivat osa vuosi sitten käynnistettyä, Andromedaksi nimettyä operaatiota.

59 pidätetystä 22 on kolumbialaisia, 18 espanjalaisia, neljä Dominikaanisesta tasavallasta ja kolme Ecuadorista sekä Brasiliasta. Lisäksi joukossa on kaksi bolivialaista ja venezuelalaista sekä paraguaylainen, romanialainen ja itävaltalainen henkilö.

Poliisin mukaan he muodostivat rikollisliigan, joka toimi Espanjassa Cantabriassa, Madridissa, Valenciassa, Valladolidissa ja Baskimaalla.

Etsinnöissä löydettiin myös väärennettyjä euron seteleitä. Lisäksi liiga yritti poliisin mukaan muun muassa myydä tuntemattoman taitelijan teosta miljoonan euron hinnasta väittäen, että sen olisi maalannut Espanjan kuuluisuus Francisco de Goya.

Lähteet: AFP