1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolumbia saa uuden presidentin

Juan Manuel Santos astuu virkaansa Kolumbian uutena presidenttinä. Virkaanastujaiset alkavat perinteisillä seremonioilla Sierra Nevadan vuorilla lähellä Karibianmeren rannikkoa. Seremoniaan osallistuu Kolumbian alkuperäiskansojen heimopäälliköt.

Ulkomaat
Kolmbian presidentti Juan Manuel Santos pitämässä kiitospuhetta
Kolmbian presidentti Juan Manuel Santos pitämässä kiitospuhetta 20. kesäkuuta sen jälkeen, kun hän oli voittanut presidentinvaalit.Leonardo Munoz / EPA

Oikeistolainen Santos on entinen puolustus- ja valtiovarainministeri. Hänestä tulee järjestyksessään Kolumbian 59:s presidentti. Santosia ennen Kolumbiaa johti kahdeksan vuotta Alvaro Uribe.

Santos joutuu ensi töikseen selvittämään vakavaa kriisiä. Kolumbia on ajatunut konfliktin partaalle naapurimaansa Venezuelan kanssa.

Kolumbian hallitus syyttää Venezuelaa Kolumbian hallitusta vastaan taistelevien FARC-vasemmistosissien tukemisesta. Maat katkaisivat diplomaattisuhteensa viime kuussa.

Santos on luvannut jatkaa Uriben käynnistämää FARC:in vastaista operaatiota. Hänen suuria haasteitaan ovat myös huumekaupan vastainen taistelu sekä maan talouden kohentaminen.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi