Venäjän palot leviävät - lentoja ja teollisuutta rajoitetaan

Venäjän metsäpalot leviävät edelleen. Hätätilaministeriön mukaan Venäjällä raivoaa noin 600 metsäpaloa, kun eilen perjantaina paloja oli parisenkymmentä vähemmän.

Ulkomaat
Ihmisiä savusumun peittämällä torilla.
Venäjällä riehuvien metsäpalojen määrä kasvoi selvästi lauantaina, kertovat Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan satelliittihavainnot. Lauantaina havaittiin Venäjällä kaikkiaan 564 paloaluetta. Määrä kasvoi perjantaista yli 200:lla.

Teollisuudelle on annettu määräys rajoittaa ilmastopäästöjään 40 prosentilla. Rajoitusmääräys on voimassa maanantaihin saakka.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa kertoo, että Venäjän metsäpalot näkyvät selvästi avaruuteen. Savu yltää jopa 12 kilometrin korkeuteen.

Kuolonuhreja on ainakin 52. Tulipalot ovat tuhonneet 2000 asuinrakennusta.

Metsää paloi lauantaiaamun tietojen mukaan 193 500 hehtaarin alalla. Paloalue oli näin laajentunut lähes 15 000 hehtaaria perjantaista. Viranomaisten tiedossa on lisäksi 32 turvesuopaloa.

Hätätilaministeriö pyytää kaikkia ihmisiä auttamaan palojen sammuttamisessa.

Kaikkiaan Venäjällä on syttynyt tänä vuonna 25 280 metsäpaloa, mikä on viidennes enemmän verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Turvepaloja on ollut 1 001, mikä on yli neljä kertaa viimevuotista enemmän.

Lähteet: Itar-Tass, AFP, AP