1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Chavez ja Santos tapaavat tiistaina

Lauantaina virkaan astunut Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos ja Venezuelan presidentti Hugo Chavez tapaavat tiistaina. Santos ja Chavez neuvottelevat maiden välejä hiertävän diplomaattisen kiistan ratkaisusta.

Ulkomaat

Neuvottelut on määrä käydä Kolumbiassa. Neuvottelujen ajankohdasta tiedotti Kolumbian ulkoministeri Maria Angela Holguin.

Kolumbian ja Venezuelan diplomaattisuhteet katkesivat viime kuussa, kun Kolumbia syytti Venezuelaa vasemmistosissien tukemisesta.

Chavez vaati Kolumbian hallitusta vastaan taistelevia FARC-sissejä laskemaan aseensa ja vapauttamaan pitämänsä panttivangit. Venezuelan presidentti toivoo, että Kolumbian hallitus ja FARC neuvottelisivat lopun konfliktille, joka on turvallisuusriski laajemmallakin alueella.

Chavez ei hyväksy Yhdysvaltain uutta diplomaattia

Venezuelan presidentti kertoi sunnuntaina, että hän ei aio päästää uutta Yhdysvaltain suurlähettilästä maahan.

Presidentti Barack Obama on nimittänyt Larry Palmerin Yhdysvaltain Venezuelan suurlähettilääksi pääkaupunki Caracasiin, mutta Chavezille se ei käy.

Chavez on suuttunut Palmerin aikaisemmista lausunnoista, joissa diplomaatti kuvasi Venezuelan armeijan taistelutahtoa heikoksi. Larry Palmer on myös sanonut, että Kolumbian kapinalliset ovat hakeneet turvapaikkaa Venezuelasta

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi