Porin musiikkifestivaali vietiin loppuun myrskystä huolimatta

Porin Sonisphere-musiikkifestivaali saatiin sunnuntaiyönä päätökseen, vaikka tapahtuma keskeytyi pariksi tunniksi festivaalialueelle iskeneen voimakkaan ukkosmyrskyn takia. Myrskyn aiheuttamat voimakkaat puuskatuulet vaurioittivat toista päälavaa, josta lensi tukirakenteita yleisön joukkoon. Myräkän yhteydessä loukkaantui nelisenkymmentä ihmistä, kaksi heistä vakavasti.

Kotimaa
Myrskytuulen kaatama myyntikoju
Voimakas ukkonen kaatoi myyntikojuja Porin Sonisphere-festivaaleilla.Ilkka Kilpeläinen / Yle
Ihmisiä ja ambulansseja festivaalialueella
Voimakkaat puuskatuulet aiheuttivat kaaoksen Porissa järjestetyssä Sonisphere-musiikkitapahtumassa. Nelisenkymmentä ihmistä loukkaantui. Kirjurinluodon esiintymislavan tukirakenteet hajosivat yleisön joukkoon iltapäivällä.

Kaksi vakavasti loukkaantunutta oli onnettomuuden jälkeen kriittisessä tilassa, mutta heidän tilansa on nyt vakaa. Loukkaantuneiden läheisiin on saatu yhteys.

Festivaali keskeytyi hetkeksi myrskyn takia. Ohjelma kuitenkin jatkui, mutta noin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä.

Myrsky vaurioitti Mötley Cruen laitteistoa, ja yhtyeen keikka peruttiin, koska esiintymistä ei onnistuttu siirtämään päälavalle. Iggy Pop sen sijaan soitti, mutta akustisesti ja ainoastaan neljän kappaleen verran.

Iron Maiden ja Alice Cooper soittivat alkuperäisten suunnitelmien mukaiset keikat. Esiintymiset onnistuivat, koska alueelle myönnettyä melulupaa pidennettiin poikkeuksellisesti kello yhteen saakka.

Sonisphere Festival keräsi kahden päivän aikana Porin Kirjurinluodolle lähes 70 000 raskaan musiikin ystävää.

Lähteet: YLE Uutiset