Laihdutusmarkkinoilla käy kova kilpailu kiloista

Kesän siirtyessä syksyn puolelle on aika antaa grillistä vyötärölle siirtyneille makkaroille kyytiä. Yksi turvautuu kaalikeittodiettiin, toinen täydelliseen elämäntaparemonttiin.

painonhallinta
Nina Koivisto nyt, 27,5kg kevyempänä,  ja kädessä kuva ennen laihduttamista.
Nina Koivisto nyt, 27,5kg kevyempänä, ja kädessä kuva ennen laihduttamista.YLE Pohjanmaa

Ylimääräiset kilot ahdistavat esteettisesti, mutta suuresta ylipainosta on haittaa myös terveydelle.

Painonhallinnan valmentaja Nina Koivisto on itsekin ollut valinnan edessä painon kohottua niin korkeaksi, että jalat eivät lastia enää tahtoneet kestää. Koivisto valitsi laihduttamisen ja onnistuikin pudottamaan reippaasti yli 20 kiloa, minkä jälkeen jalkakivut jäivät historiaan.

Terve keho, hyvä mieli

Ylipaino vaikuttaa niin vireystilaan kuin mielialaan.

- Itselläni ei ollut hyvä olla, väsytti eikä huvittanut eikä jaksanut, Koivisto muistelee.

Monia tapoja kokeiltuaan Koivisto päätyi testaamaan Cambridge-kuuria. Ateriankorvikkeilla painonpudotuksen vihdoin saavuttanut Koivisto piti ajatuksesta, että hänen täytyi vieraalle ihmiselle näyttää, että hän onnistuu.

- Nyt on todella hyvä tunne sisällä, vuoden laihduttamisen jälkeen 27,5 kg hoikempi Koivisto toteaa.

Pussikeittoja ja pirtelöitä

Cambridge-kuuri perustuu ateriakorvikkeisiin. Vatsalaukkua totutetaan pienempiin annoksiin pussikeittojen ja pirtelöiden avulla. Kukin saa valita itse, että miten rajua laihduttamista haluaa.

Kuuri ei tarkoita sitä, että lopun elämää olisi syötävä ainoastaan ateriankorvikkeita. Terveellinen ja järkevä syöminen alkaa tulla kuin itsekseen osaksi arkea vatsalaukun pienennyttyä ja totuttua siihen, että sitä ei jatkuvasti ladata herkuilla.

Lähteet: YLE Pohjanmaa