1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen Lähikauppa (Tradeka Oy)

Kauppojen yöaukiolo jatkuu

Pääkaupunkiseudulla useat kaupat ovat jatkossakin auki ympäri vuorokauden. Asiakkaita on riittänyt ainakin Helsingin keskustan kaupoissa. Osa kaupoista on kuitenkin joutunut luopumaan pidennetystä aukiolosta.

Suomen Lähikauppa (Tradeka Oy)
Lappu kaupan ovessa kertoo, että ostoksille pääsee ympäri vuorokauden
Yle

Ympäri vuorokauden auki olevat kaupat säilyvät Helsingissä ainakin vuodenvaihteeseen. HOK-Elannosta kerrotaan, että Mannerheimintien Alepan ympärivuorokautisesta aukiolosta tulee mitä luultavimmin pysyvää. Myös Suomen Lähikauppa Oy:n Runeberginkadun ja Aurinkolahden Siwat jatkavat kokeilua syksyllä.

Keväällä alkaneista kokeiluista saadut kokemukset ovat olleet hyviä. Myyntijohtaja Jonas Stjernberg Suomen Lähikauppa Oy:stä kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet yökaupat

– Siellä käyvät sairaanhoitajat, vartijat, poliisit, DJ:t ja muut viihdebisneksen henkilöt. Me jatketaan nyt vuoden loppuun, jolloin meille kertyy kokemuksia myös syksyn pimeiltä tunneilta. Sitten nähdään, miten se ilta ja yö toimii, Stjernberg toteaa.

Kummallakaan ketjulla ei kuitenkaan vielä ole varmoja suunnitelmia 24h kauppojen lisäämiseksi. Osa kaupoista on joutunut myös perumaan pidennetyjä aukioloja, koska moninpaikoin asiakkaita ei ole riittänyt.

Viime vuodenvaihteessa voimaantulleen uuden liikeaikalain myötä alle 400 neliön kokoisilla ruokakaupoilla voi olla vapaat aukioloajat.

Lähteet: YLE Helsinki