Espoon johtokaksikko jatkaa tehtävässään

Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko saavat jatkaa tehtävissään. Virkarikoksista syytetty johtokaksikko sai kaupunginhallituksen luottamuksen maanantaina äänin 13–2.

Espoon kaupunki (Hallinto)
Teknisen toimen johtaja Olavi Louko ja kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen.
Espoon kaupunki

Vastaan äänestivät perussuomalaiset.

Espoon kaupunginhallitus jätti päätökseensä varauksen oikeudenkäynnin lopputuloksen varalta. Mikäli oikeus toteaa Loukon ja Kokkosen syyllistyneen rikoksiin, heidän tulee korvata syntynyt vahinko ja oikeudenkäyntikulut korkoineen kaupungille.

Kaupunginhallitus päätti myös selvittää, pitäisikö kaupungin virkamatkaohjeistusta täsmentää.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja kokoomuksen Saija Äikäs-Idänpään-Heikkilän mukaan asiasta tehdään selvitys.

– Tällä aikataululla ei tietenkään ole pystynyt käymään läpi, millä tavalla tulisi toimia. Olen pyrkinyt koko prosessin aikana varmistamaan tietyiltä henkilöiltä, miten pystyisimme tiukentamaan sääntöjä, jotta tälläisiä tilanteita ei tulisi enää vastaan. Tietenkin on olemassa jo ohje - ja johtosäännöt siitä miten on toimittu aikaisemmin esimerkiksi vuosien 2004-2008 aikana. Minulla ei ole käsitystä siitä, millä tavoin näissä asioissa voisi toimia toisin ennen kuin selvitys tehdään.

Kokkosen ja Loukon virkarikosepäilyt liittyvät vuosina 2004-2008 tapahtuneisiin lahjusrikkomuksiin koti- ja ulkomaanmatkoilla sekä niitä koskevaan valvontaan.

Syytteitä käsitellään Espoon käräjäoikeudessa syksyllä.

Lähteet: YLE Helsinki