RKP:n kesäkokous päättyy Pietarsaaren seudulla

RKP:n eduskuntaryhmä päättää kaksipäiväisen kesäkokouksensa tänään Pietarsaaren seudulla. Tänään antamassaan julkilausumassa RKP vaatii riittäviä määrärahoja Seinäjoen pohjoispuolisen rataosuuden parantamiseen.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue
RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos sekä maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors kesäkokouksessa Pietarsaaressa.
RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos sekä maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors kesäkokouksessa Pietarsaaressa.YLE / Kalle Niskala

RKP:n eduskuntaryhmä päättää kesäkokouksensa Kokkolassa. Tällä ryhmä haluaa osoittaa kaupungin yhteenkuuluvuutta muun kaksikielisen Pohjanmaan kanssa. Samalla muistutetaan RKP:n eduskuntaryhmän lähtevän siitä, että Kokkolan orientoitumista etelään valtion aluehallinnossa ei muuteta.

Kyse ei ole pelkästään ruotsienkielisten kokkolalaisten oikeudesta palveluihin äidinkielellään, vaan myös Pietarsaaren ja Kokkolan seudun suomenkielisten oikeudesta sujuviin palveluihin, todetaan tänään annetussa julkilausumassa.

Eduskuntaryhmän mielestä myös Pännäisten aseman statusta kaukojunien pysähdyspaikkana on vahvistettava. Julkilausumassa muistutetaan, että Pännäisten asema palvelee viidenkymmenen tuhannen asukkaan aluetta.

Lähteet: YLE Pohjanmaa