Hyppää sisältöön

Myllyn toiminta hyvällä pohjalla

Kotkan monikulttuurinen toimintakeskus Mylly on vakiinnuttanut toimintansa Raha-automaattiyhdistyksen avustuksen turvin.

Syksyllä 2007 avattu Mylly saa RAY:lta avustusta tänä vuonna 90 000 euroa. Avustus on puolet toimintakeskuksen budjetista. RAY:n projektirahoitukset ovat yleensä kolmelle vuodelle, josta Myllyllä on menossa toinen. Sen jälkeen yhdistysten on hankittava toiminnalleen muuta rahoitusta.

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus ja johtokunto vierailivat tiistaina Myllyssä. Toimitusjohtaja Sinikka Mönkäre oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Uskomattoman mielenkiintoinen ja vaikuttava visio, mikä tässä tuli esille. Minua viehätti erityisesti se, että maahanmuuttajilta itseltään kumpuaa uusia ideoita siitä, miten asioita pitää tehdä. Se on kansalaisjärjestötoimintaa parhaimmillaan.

Mönkäre vihjaa, että kolmevuotisen projektirahoituksen jälkeen RAY voi myöntää merkittäville hakkeille kohdennettua toiminta-avustusta, jos muuta rahoitusta ei löydy.

Myllyssä järjestetään kuluvana vuonna yli 500 eri tilaisuutta. Yhdistysvetoisen keskuksen tavoite on tukea monikulttuurista toimintaa Kotkassa.