Padelkenttä saattaa kadota Kaivopuistosta

Eiranrannassa sijaitsevan padelkentän tulevaisuus on vaakalaudalla. Padelkenttä ei ole mukana kaupunginvaltuuston hyväksymässä Eiranrannan puistosuunnitelmassa.

kaivot
Suomen Padelliitto

Tällä hetkellä kaupunki vuokraa padelyritykselle pientä maa-aluetta Merikadun varrella toistaiseksi kuukauden irtisanomisajalla.

Padelliiton toiminnanjohtaja Piukku Kopiloff ihmettelee irtisanomisuhkaa, sillä hänen mukaansa kenttä sopii mainiosti Kaivopuistoon ja laji on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viime vuosina. Kopiloff arvelee kentän häiritsevän joitakin lähistöllä sijaitsevia asukkaita.

– Ennen juhannusta minulle soitettiin, että kenttä pitää purkaa. En ymmärrä tätä kiirettä, täällä on elokuun lopussa padelin suomenmestaruuskisatkin, Kopiloff harmittelee.

Kentän irtisanominen jäi tiistaina pöydälle yleisten töiden lautakunnassa ajanpuutteen takia. Lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok.) arvelee, ettei asia seuraavassa kokouksessa mene läpi ilman perusteellista keskustelua.

– Lajihan on aika suosittu nykyään eikä sille ole helppo löytää läheltä uutta paikkaa, sillä lähellä pitää olla pelaajille pukukopit ja paikoitusalueet.

Rakennusvirasto ja kaupunkisuunnitteluvirasto ovat tutkineet padelkentälle eri vaihtoehtoja ja pitävät nykyistä paikkaa kyseiselle toiminnalle sopivimpana Eiranrannassa.

Nyt padelharrastajat käyttävät viereisen Carusel-kahvilan tiloja ja parkkipaikkaa. Padelyrityksessä on mukana kahvilan omistaja.

Padel on tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävä mailapeli. Kentällä on uloimpien rajaviivojen sijasta seinät.

Lähteet: YLE Helsinki