1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Musiikkilegenda Leonard Cohen konsertoi Helsingissä

Kanadalainen laulaja ja lauluntekijä Leonard Cohen esiintyi tiistai-iltana Helsingin Areenalla. Veteraaniesiintyjää saapui kuuntelemaan 11 500 musiikinystävää.

viihde
Leonard Cohen yhtyeineen esiintymässä
Yle

Lähes loppuunmyyty konsertti käynnistyi tunnetulla Dance Me To The End Of Love -hitillä. Areenan yleisön keski-ikä oli keskimäärin reilut parikymmentä vuotta 76-vuotiasta Cohenia nuorempaa, mutta legendalla on myös nuorempia ihalijoita.

Cohen esiintyi viimeksi Suomessa vuosina 1993 ja 2008. Ennen toissavuotista kiertuettaan Cohen piti viidentoista vuoden esiintymistauon.

Vuonna 1934 Kanadan Montréalissa syntynyt Cohen on tullut tunnetuksi tunnetta täynnä olevasta eleettömän matalasta ja käheästä äänestään sekä taiturimaisista lauluteksteistään. Cohen nimettiin viime keväänä arvostetun Songwriters Hall of Famen jäseneksi.

Cohen on pureutunut lauluissaan elämän mystiikan moniin perusasioihin, kuten seksuaalisuuden, uskonnon ja hengellisyyden voimaan. Hänen lauluistaan on levytetty yli 1 300 muiden artistien tekemää versiota. Cohenin lauluja ovat esittäneet muun muassa Johnny Cash, Jeff Buckley, Sting ja Nina Simone.

Cohenin ensimmäinen albumi, Songs of Leonard Cohen, ilmestyi vuonna 1967. Hän nousi nopeasti maailmanmaineeseen muun muassa lauluillaan Suzanne, Sisters of Mercy, So Long, Marianne Hey ja That’s No Way to Say Good.

Suurelle yleisölle tuttuja ovat lisäksi kappaleet First We Take Manhattan ja Take This Waltz.

Laulujensa lisäksi Cohen tunnetaan runoilijana ja kirjailijana. Useita hänen teoksiaan on ilmestynyt myös suomennettuna.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi