Etelä-Korean poliisi ratsasi Googlen toimiston

Etelä-Korean poliisi on tehnyt ratsian hakukoneyhtiö Googlen Soulin toimistoon. Ratsian syynä on Googlen Street View -palveluun keräämät tiedot. Poliisi epäilee yhtiön keränneen ja varastoineen käyttäjätietoja langattomien verkkojen kautta. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan tiedot voivat sisältää esimerkiksi ihmisten sähköpostiviestejä ja salasanoja.

Ulkomaat

Google paljasti viime toukokuussa, että yrityksen kuvausautot keräsivät tietoja suojaamattomien langattomien verkkojen kautta. Autojen laitteistoihin oli vahingossa asennettu kokeiluasteella ollut ohjelma, joka mahdollisti tietojen keräämisen.

Google kuitenkin viittaa Britannian tietosuojaviranomaisten lausuntoon, jonka mukaan mitään merkittävää henkilökohtaista tietoa yhtiön autot eivät keränneet. Google on ilmoittanut suostuvansa yhteistyöhön Etelä-Korean viranomaisten kanssa.

Myös Suomessa wlan-tukiasemia kartoittaessaan Googlen kuvausautot keräsivät epähuomiossa yksityisten ihmisten sähköposteja ja valokuvia. Tapaus tuli ilmi, kun Google itse teki asiasta ilmoituksen viestintävirastolle ja myönsi virheensä.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset