1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Yli nelikymppiset naiset valtasivat muotilehtien kannet

Vaikutusvaltaiset amerikkalaiset muotilehdet ovat valinneet yli nelikymppiset naisnäyttelijät vuoden tärkeimpien numeroidensa kansiin. Syyskuun lehtien kansissa nähdään muun muassa Halle Berry, Jennifer Aniston ja Julia Roberts.

Halle Berry Kuva: EPA/ Andrew Gombert

Muotilehdelle syyskuun numero on yksi vuoden tärkeimmistä. Tänä vuonna lehtien kansikuviin on valittu yli 40-vuotiaita naisnäyttelijöitä. Voguen kannessa poseeraa lauantaina 44 vuotta täyttävä Halle Berry, Harper's Bazaarissa 41-vuotias Jennifer Aniston ja Ellessä 42-vuotias Julia Roberts.

Yli nelikymppisten naisten käyttäminen kansikuvissa osoittaa, että vaikka kulttuuri ihannoikin nuoruutta, lähes 20 vuotta valokeilassa olleilla naisilla voi olla edelleen vetovoimaa. Harper's Bazaar -lehden projektijohtaja Laura Brown huomauttaa, että heidän lehtensä lukijoiden ikä on yleensä lähempänä 40 vuotta ja heihin vetoavat samanikäiset julkkisnaiset kuten Aniston.

- Sen ikäiset naiset ovat cooleja, muodikkaita, kiinnostavia ja heillä on jotain sanottavaa. He ovat myös jo luoneet oman tyyliinsä, eivätkä näytä enää muodin uhrilta, Brown sanoo.

Muotilehtien kansikuvissa nähtävät naiset ovat aiempaa vanhempia myös tilastojen mukaan. Viimeisen vuoden aikana suurimpien amerikkalaislehtien kansissa nähtyjen keski-ikä on ollut yli 30 vuotta. Yhdeksi syyksi muutokseen on nähty väestön vanheneminen. Lukijoiden on helpompi samaistua lähempänä omaa ikää oleviin kuin pienissä hepeneissä keikkuviin parikymppisiin. Kansikuvia harkitaan myös yhä tarkemmin, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa muotilehtien myynti on laskenut yli viisi prosenttia puolen vuoden aikana.