Hollywood kannustaa ympäristöystävälliseen elokuvantekoon

Yhdysvaltain elokuvakeskuksessa Hollywoodissa toimivat suuret tuotantoyhtiöt ovat perustaneet internetiin ohjesivuston, jonka avulla elokuvien ja TV-sarjojen valmistajat voivat entistä paremmin ottaa ympäristön huomioon. Hollywoodia on syytetty energian tuhlauksesta ja valtavasta jätemäärästä.

Kuva: EPA / Armando Arorizo

Internetsivusto greenproductionguide.com:n takana ovat Yhdysvaltain viihdejätit Disney, Fox, NBC Universal, Sony Pictures Entertainment sekä Warner Bros.

Sivustolla on lukuisia kategorioita lähtien ympäristön huomioonottavista tarvikevalmistajista aina meikkeihin, jotka on tehty ilman eläinkokeita.

Kun aiemmin elokuvien lavasteet ja muut tarvikkeet on usein kärrätty suoraan kaatopaikalle, sivusto opastaa nyt kierrättämään kaiken mahdollisen. Filmitekijät, kuten myös katsojatkin voivat sivuston avulla mitata elokuvien hiilijalanjäljen.

Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestön PGA:n emeritus-puheenjohtaja Marshall Herskovitz uskoo, että uudenlainen tieto muuttaa elokuvien tekemistä kuoriintuntuvalla tavalla ja edistää kestävien työtapojen yleistymistä.

PGA on jo aiemmin avannut oman sivustonsa PGAGreen.org, jonka kautta elokuva- ja mediateollisuutta yritetään saada tiedostamaan vastuunsa ympäristökysymyksistä.