Asuntoministeri: Korkojen verovähennyksiin tulee vain pieniä muutoksia

Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) rauhoittelee keskustelua asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuteen puuttumisesta. Aamu-tv:ssä vieraillut Vapaavuori uskoo, että verovähennykseen tulee ensi vaalikaudella muutoksia, mutta ne pysyvät pieninä. Vapaavuori perustelee arviotaan valtiontalouden vaikeuksilla.

talous
Jan Vapaavuori Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.
Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) rauhoittelee keskustelua asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuteen puuttumisesta. Aamu-tv:ssä vieraillut Vapaavuori uskoo, että verovähennykseen tulee ensi vaalikaudella muutoksia, mutta ne pysyvät pieninä.

- Kaikki puolueet ovat todenneet, että seuraavalla vaalikaudella täytyy tasapainottaa valtion budjettia ja se tarkoittaa varmasti muutoksia sekä verotuksessa että menopuolella. Ennustukseni on, että korkojen verovähennysoikeuteenkin jotain pieniä maltillisia muutoksia saattaa tulla, sanoi asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Keskustelu verovähennysoikeudesta ryöpsähti eilen keskiviikkona asuntoministerin arvioitua Savon Sanomien haastattelussa, että asuntolainojen korkovähennysoikeuteen on tulossa ensi hallituskaudella muutoksia. Lehden mukaan Vapaavuori piti suositeltavana porrastettua mallia, jossa ensiasunnon ostajan korkovähennysoikeutta leikattaisiin vähiten.

Aamu-tv:ssä Vapaavuori korosti, että kyse on ennustuksesta, ei ehdotuksesta.

- Melkein uskaltaisin sanoa, että se on ihan sama, mitkä puolueet ovat seuraavien vaalien jälkeen hallituksessa, niin jotain pieniä muutoksia tulee.

Asuntolainojen koroista voi nykyään vähentää verotuksessa 28 prosenttia. Korkovähennystä käyttää vuosittain noin 700 000 perhettä. Varsinkin suuria lainoja nostaneet lapsiperheet ovat huolestuneet verovähennysoikeuden mahdollisista muutoksista.

- Haluaisin rauhoittaa kansalaisia siitä, että tämä on niin merkittävä osa meidän verojärjestelmää, että on ihan mahdoton ajatellakaan, että tapahtuisi mitään isoja tai nopeita muutoksia, Vapaavuori rauhoitteli.

Lähteet: YLE Uutiset / Paula Tiessalo