Lappeenranta vakinaistaa koulujen välipalapalvelun

Kaupungissa on kokeiltu maksullisten välipalojen tarjoamista kolmen vuoden ajan ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Välipalapakettien myynti keskitetään kouluille, joissa toiminnalle on riittävästi kysyntää ja tarvetta.

välipalat
YLE Etelä-Karjala

Hyvän palautteen ansiosta Lappeenrannan kasvatus- ja opetuslautakunta päätti, että maksullinen välipalatoiminta vakinaistetaan ja niiden tarjoamisesta vastaa Saimaan Tukipalvelut Oy.

Välipalapaketteja myydään aluksi 12 koulussa ja lukiossa. Tarvittaessa toimintaa voidaan myös laajentaa muihin oppilaitoksiin. Välipala maksaa lappeenrantalaiskoululaisille 2 euroa päivässä.

Välipalaa tarjotaan Alakylän, Armilan, Kesämäenrinteen, Kimpisen, Myllymäen, Lavolan, Lauritsalan, Lönnrotin, Sammonlahden, Voisalmen, Joutsenon ja Ylämaan kouluissa sekä Joutseno, Kimpisen, Lauritsalan ja Lyseon lukioissa.

Terveellisyys tärkeää

Välipala on tarjolla koulujen ruokasaleissa buffet-linjastossa, josta koululainen tai oppilas voi koostaa itselleen sopivan annoksen.

Tarjolla on aina tummaa tai vaaleaa leipää sekä näkkileipää, levite, leikkelettä tai juustoa, tuorepala sekä juomana maitoa, piimää ja vettä.

Näiden lisäksi tarjolla on vaihdellen sämpylää / karjalanpiirakkaa, hedelmiä, puuroa, kiisseliä, jogurttia tai rahkaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala