Helsingissä hillittyä vilskettä

Helsingin poliisin mukaan lauantai on sujunut rauhallisesti useista tapahtumista huolimatta. Helsingin kadut täyttyivät lauantaina juoksijoista, kun Helsinki City Marathonin kuutisentuhatta juoksijaa starttasivat.

Juoksijat pitää pamauttaa liikkeelle luvallisella starttipistoolilla. Kuva: Yle

Liisankadun ja Unioninkadun kulmaan kerääntyi iltapäivällä joitakin kymmeniä nuoria osoittamaan mieltään. Poliisi kertoo, että kyseessä on punk-mielenosoitus. Väki oli paikoillaan vielä iltakahdeksalta.

Muut Helsingissä ja Vantaalla viikonloppuna järjestettävät tapahtumat ovat vaikuttaneet joukkoliikenteeseen, koska ne keräävät pääkaupunkiseudulle kymmeniätuhansia ihmisiä.

Poliisi kertoi illalla, ettei musiikkifestivaali Flow Suvilahdessa ole työllistänyt virkavaltaa alkuiltaan mennessä. Yleisöä paikalle odotetaan koko viikonlopun aikana noin 45 000.

Vantaan Korsossa järjestettävä Ankkarock taas täyttää lähiliikenteen K-, N- ja T-junat. VR on lisännyt tapahtuman takia vaunuja K- ja N-juniin. Lisäksi Korsosta lähtee Helsinkiin ylimääräisiä junia puolenyön aikaan lauantaina ja sunnuntaina.

Vantaan poliisin mukaan Korso ei ole tapahtumasta villiintynyt, vaan lauantain meno on ollut aivan Ankkarockille tyypillistä. Festivaalille osallistuu noin 20 000 rockin ystävää.

Myös Espoon poliisi kuvailee alkuiltaa rauhalliseksi - vaikka kyseessä onkin koululaisten kesäloman viimeinen viikonloppu.