Näyttelijä Pertti Palo on kuollut

Näyttelijä Pertti Palo on kuollut pitkän sairauden jälkeen. 75-vuotiaana kuollut Palo näytteli uransa aikana muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Tampereen teatterissa sekä kymmenissä elokuvissa.

Kotimaa
Mies soittaa kitaraa
Näyttelijä Pertti Palo soittaa kitaraa TV2:n ohjelmassa "Tapaus Ritva Valkama" vuonna 1972.Antero Tenhunen / Yle

Ensimmäisen elokuvaroolinsa Palo teki vain kolmevuotiaana yhdessä isänsä Tauno Palon kanssa vuonna 1938 valmistuneessa Niskavuoren naiset -elokuvassa. Äitinsä Sylvi Palon kanssa hän näytteli viisivuotiaana vuonna 1940 valmistuneessa elokuvassa Lapseni on minun. Tuntemattomassa sotilaassa hän näytteli kirjuria ja Tähdet kertovat, komisario Palmu -elokuvassa konstaapelia. Palo oli mukana myös useissa Uuno Turhapuro -elokuvissa.

Muita tunnettuja elokuvia olivat muun muassa Virtaset ja Lahtiset, Punainen viiva, Tulipunainen kyyhkynen, Rakas lurjus, Vihdoinkin hääyö ja Nummisuutarit.

TV-teatterissa Palo teki useita rooleja, ja näytteli muun muassa Yhdeksän miehen saappaissa. Vuoden 1987 television Joulukalenterissa hän esiintyi vaimonsa Ritva Valkaman rinnalla. Valkama näytteli postineiti Olga P. Postista ja Palo pormestari Pöntistä.

Tampereen teatterissa Palo näytteli vuosina 1959 - 75. Tuona aikana hänet nähtiin muun muassa Ivanovin nimiroolissa, West Side Storyssa ja Romeon ja Julian Mercutiona.

Palon Helsingin kaupunginteatterissa vuosina 1975 - 90 tekemiä rooleja olivat muun muassa Honkajoen rooli Tuntemattomassa sotilaassa sekä Sganarellen rooli Don Juanissa. Hänen viimeiseksi työkseen Helsingin kaupunginteatterissa jäi rooli laulunäytelmässä Kallion kimallus vuonna 1990.

Pertti Palo oli kuulua näyttelijäsukua. Hänen isänsä Taunon ja äitinsä Sylvin lisäksi myös veli Martti oli näyttelijä. Velipuoli Jukka-Pekka Palo ja vaimo Ritva Valkama sekä tytär Sanna-Kaisa Palo ovat näyttelijöitä. Toinen tytär Maiju Palo työskentelee puolestaan tuotantopäällikkönä Yleisradiossa.

Lähteet: YLE Uutiset