Nyt Kemissä tehdään rakkauselokuvaa

Meri-Lapissa pyörivät filmikamerat tiuhaan tahtiin. Tervolassa saatiin vasta päätökseen Tappava talvi-elokuvan kuvaukset ja tänään kamera kävi eri puolilla Kemiä. Simo Halisen ohjaamaa rakkaustarinaa tähdittävät Peter Franzen ja Leea Klemola.

Kemiläinen huoltoasema toimii yhtenä näyttämönä Simo Halisen elokuvassa. Kuva: Yle / Juha Peltoperä

Pizza Desperata -työnimellä kulkevaa kokoillan elokuvaa kuvattiin kaikkiaan seitsemässä paikassa, esimerkiksi kaupungintalolla, Kalkkinokalla ja Eteläntien TB:llä. Elokuvan käsikirjoituksen on tehnyt Simo Halinen ja hän myös ohjaa Edith Film Oy:n tuottaman filmin.

Oululaisen Northe Vilmi Oy:n edustaja Tapani Launonen järjestelee tarinan kuvauksia ja sanoo, että kiirettä on pitänyt.

- Me olemme kuvanneet tänään kaikkiaan seitsemässä paikassa, kun normaalisti kuvataan yksi paikka päivässä. Tämä tempo vaatii kohtuullisen paljon kuvausryhmältä sekä näyttelijöiltä, ynnää Launonen.

Franzen ei mukana Kemissä

Tapani Launosen mukaan elokuva lähtee levitykseen vuoden 2013 maaliskuussa ja ensi-ilta nähdään varmasti myös Kemissä, Tervolassa kuvatun Tappava talvi -elokuvan tyyliin.

Launonen kertoo, että keminmaalaislähtöisen Peter Franzenin roolihenkilö asuu Helsingissä ja siksi häntä ei nähdä nyt Kemissä. Leea Klemolan esittämä Maarit sen sijaan on tarinassa täältä lähtöisin ja esiintyy Kemin maisemissa.

Pizza Desperata on vain työnimi

Elokuva valmistuu lopulliseen muotoonsa vasta leikkauspöydällä ja samalla se saa myös oikean nimen. Launonen ei suostu edes arvioimaan mikä tarinan lopullinen nimi voisi olla.

- Tarina on niin koskettava, että käsikirjoituksen loppukohtaus saa tipan silmään tällaiselle partasuuäijällekin, vakuuttaa Launonen ja alkaa huolehtia osaltaan kuvausten sujuvasta kulusta.

- Etelän vetelien lentokone lähtee iltakuuden jälkeen ja meidän täytyy ehtiä vielä kaupungintalolle.

Kuvaus. Hiljaisuus. Käy.