Hyppää sisältöön

Flow-festivaali rikkoi entisen kävijäennätyksensä

Helsingin Suvilahdessa viikonvaihteessa järjestetty Flow Festival saavutti uuden kävijäennätyksensä. Viikonlopun ja keskiviikon avauskonsertin aikana tapahtuma-alueella vieraili yhteensä 50 000 kävijää.

Sunnuntaina festivaaleilla nähtiin myös nuorempia musiikinystäviä. Kuva: YLE / Sanna Cortés

Vuonna 2009 Flow-kävijöitä oli 41 000. Vaikka alueen koko oli aikaisemmasta kasvanut, toi entistä suurempi yleisöjoukko alueelle myös ruuhkia. Varsinkin lauantain pääesiintyjän M.I.A.:n aikana päälavan edustalle pakkautui tiivis yleisömassa.

Tunnelma ja miljöö saivat taas kiitosta yleisöltä, mutta kasvanut yleisömäärä herätti myös kriitiikkiä. Osa festivaalivieraista valitteli, että jonottaminen ja tungos latistivat festivaali-iloa. Erityisesti lauantai-iltana moni ärsyyntyi ruoka- ja vessajonoista, sotkuisuudesta ja siitä, että monelta myyjältä ruoka loppui kesken.

Uudistunut Suvilahden tapahtuma-alue osoittautui silti toimivaksi, yleisö löysi pienemmillekin esiintymisalueille ja sisäklubitiloihin. Voimalan yksittäiskonserteissa kanadalainen Owen Pallett ja malilainen Ballaké Sissoko esiintyivät täydelle salille. Sunnuntaina telttalavalla yleisön villitsi tanssimaan saksalainen RotFront. Backstage-alueella kaasukellojen takana vallitsi rento piknik-tunnelma. Ihmisiä tanssitti muun muassa Vallilan Tango.

Flow huipentui brittiläisen The XX:n esiintymiseen Suvilahden pimenneessä illassa sunnuntaina.