1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kosmetologit

Tuuheammin, pidemmin, korkeammalle!

Yhä useampi hakee katseeseen syvyyttä mascarapurkin sijasta synteettisistä lisäripsistä. Pikaliimalla ehostuvaa ilmettä ostavat sekä nuoret että aikuiset. Kosmetologilta työ vaatii vakautta ja asiakkaalta hiljaisuutta.

Kuva: YLE / Mika Moksu

Ripsien tuuhennus ja pidennys on kesän hitti Kokkolassakin, kertoo kosmetologi Terhi Finnilä.

- Joka päivä tehdään tai huolletaan ripsiä.

Asiakkaita on 18-vuotiaista yli 60-vuotiaisiin. Finnilän mukaan suurin osa heistä luopuu kokonaan ripsiväristä päädyttyään tuuhennukseen ja pidennykseen.

Kymmeniä ripsiä silmää kohti

Urakka tehdään liimaamalla yksitellen synteettinen ripsi pikaliimalla kiinni oman ripsen juureen - ihoon sitä ei saa kiinnittää. Työ vaatii kosmetologilta vakaata kättä. Ja asiakkaan on hyvä olla hiljaa:

- Pitää malttaa olla paikallaan eikä kannata paljon jutellakaan, koska silloin silmät aina liikkuvat ja ripset räpsyvät.

Lisättävien synteettisten ripsien määrä riippuu tietysti asiakkaan omien ripsien määrästä. Vaihtelu on arviolta 30:sta 80:een silmää kohti.

Huoltoväli kuukauden luokkaa

Pari päivää urakan jälkeen pitää ottaa aika rauhassa. Ja taivuttimia ei saa synteettiseen ripseen käyttää myöhemminkään.

- Se voi katkea tai ripseen jää jyrkkä pykälä.

Laiton jälkeen pitää käydä jo parin viikon kuluttua. Myöhemmin ripsien huoltoväli on 3-4 viikkoa.

- Vähän yleensä rivit harvenevat ajan saatossa. Ja niin sanotut babyripset saattavat liimausvaiheessa tarttua lisäkkeisiin ja jotkut ripsistä alkavat sojottaa. Ne laitetaan sitten ojennukseen, kuvaa Finnilä.

Finnilä sanoo kyselleensä asiakkaiden kommentteja, eikä epämukavuutta ole valiteltu. Hän vakuuttaa myös, etteivät synteettiset ripset saa omia ripsiä kärsimään - kunhan niitä ei ala kiskoa kotikonstein.