Flow-festivaalille yritettiin viemäreitä pitkin

Suvilahdessa viikonloppuna järjestetylle Flow-festivaalille pyrki liputonta väkeä sadevesiviemäreitä pitkin. Samaa reittiä yritti jo yksi onnenonkija edellisvuonna, minkä vuoksi paikka oli tehovalvonnassa.

Kuva: Tomi Mikola

Viemäreiden kautta alueelle yritti tällä kertaa ujuttautua useampikin porukka. Osa liputtomista oli Kyläsaaren romaneja, suurin osa muuta nuorisoa.

Viemäri kulkee Suvilahdesta Kalasataman puolta Sörnäisten rantatien ali. Tähän asti festivaaliorganisaatio ei ole halunnut tukkia viemäriä vain Suvilahden päästä, jottei kukaan jäisi tunneliin. Festivaalin turvallisuuspäällikkö, Local Crew Oy.n Juri Pakarinen arvelee, että ennen ensi kesän festivaalia tunneliin pääsy joka tapauksessa estetään.

Asiattomien tunneliseikkailijoiden vahtimisen takia Suvilahdessa oli kaivonkansi auki ja yksi festivaalivieras putosi siitä sisään. Pakarisen mukaan virtsaamishaluinen miesjuhlija ei piitannut varoituksista ja horjahti kaivoon oloaan keventäessään. Kaivo on kuitenkin matala, eikä mies loukkaantunut pudotessaan.

Pakarisen mukaan festivaali sujui kaikkiaan erittäin rauhallisesti etenkin suureen väkimäärään suhteutettuna.