1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Kotimainen sienisato

Kuiva ja kuuma kesä on verottanut sienisatoa ainakin Etelä-Suomessa. Sienineuvoja Anne Lempinen Uudenmaan Martoista antoi sienisadon säilömiseen vinkkejä niille, joita on sienimetsällä onnistanut. Anne Lempinen antoi myös mainion tattihöystön reseptin.

Ylen aamu
Sienikori
Aamu-tv:n vieraana oli sienineuvoja Anne Lempinen Uudenmaan Martoista.

Mausteinen tattihöystö

4–5 dl paloiteltuja (punikki)tatteja

2 rkl öljyä

1 sipuli

2–6 valkosipulinkynttä eli maun mukaan

1–2 chiliä

mustapippuria

suolaa

(1–2 dl ruokakermaa tai juustoista ruokakermaa)

Hauduta paloiteltuja tatteja hetki öljyssä pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili(t), poista siemenet ja hienonna. Lisää sienien joukkoon sipulit ja chili. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi ruokakermaa. Tarjoa liha- tai kalaruokien ja keitettyjen perunoiden kera.

Ohje: Anne Lempinen/Uudenmaan Martat

Lue seuraavaksi